Curs de vara – comunicare

Curs de comunicare

Sunt parinte ca si tine si stiu cat de drag iti este copilul tau, stiu cat de greu este sa lucrezi pentru a-i asigura tot ce are nevoie si cat de putin timp iti mai ramane ca sa imparti cu el. Prea putin pentru ca sa faci tot ce iti doresti, sa-l inveti tot ce crezi ca i-ar prinde bine.

Timpul pe care il ai trebuie impartit intre serviciu, cumparaturi, casa, familie si copil. Nu poti cuprinde tot, si esti un parinte trist pentru ca fiul sau fiica ta a crescut, iar comunicarea voastra este tot mai grea. Nu-l mai intelegi si nu  te mai intelege.

Nu este foarte grav, majoritatea dintre noi trecem prin aceasta perioada. Am o veste buna pentru tine! Copilul tau poate fi asa cum il doresti, comunicativ, increzator, sigur pe sine si nu in ultimul rand,  plin de curaj in a spune NU presiunilor grupului din care face parte.

Cursul de comunicare, tinut la Junior Club, il ajuta pe copilul tau sa deprinda toate aceste calitati si astfel va fi mai comunivativ cu tine, iti va spune pasurile si dorintele lui si astfel se va creea o atmosfera placuta in familie.

De-a lungul cursului de comunicare copilul va invata:

–          Sa nu aiba trac atunci cand vorbeste in public

–          Sa comunice clar ceea ce doreste

–          Cum sa ceara ceva

–          Sa spuna NU viciilor sau presiunii grupului

–          Sa comunice eficient folosind corect limbajul corpului

–          Sa asculte parerea celorlalti

–          Ce sunt criticile constructive si cum poate invata din ele

–          Sa interactioneze cu prietenii, fara violenta

–          Sa relationeze cu adultii si cum sa isi exprime parerile fara a fi obraznic

Toate aceste notiuni vor fi predate copilului prin metode alternative, ce constau in jocuri, teste, desene, prezentari multimedia, flimulete motivationale si mai ales interactivitate.

Copilul va face prezentari pe subiecte alese de el, isi va imbunatati astfel dictia si curajul de a vorbi in fata colegilor. Va fi pus in situatia de a lua decizii teoretice si isi va intari astfel curajul in propriile decizii, va fi pus in situatia de a rezolva conflicte si de a gasi cea mai buna solutie spre conciliere.

Toate aceste deprinderi dobandite de-a lungul cursului de comunicare:

– il vor ajuta in viata de zi cu zi,

– ii vor facilita relatiile cu prietenii,

– vor imbunatati relatiile de familie, pentru ca discutiile vor fi conciliante si echilibrate si nu in ultimul rand

– ii vor creste respectul de sine, transformandu-l intr-un copil increzator si vesel.

Trainer: Simona Hupov, realizator de emisiuni radio si TV pentru adolescenti, membru Toastmasters International, trainer pe probleme de comunicare pentru copii si adolescenti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *